ÇORUM / SUNGURLU - Cumhuriyet İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan program, öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından okulumuz bahçesinde coşkulu ve anlamlı bir şekilde gerçekleştirildi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, açılış konuşması, şiirlerin okunması, halk oyunları ve tiyatro gösterisi ve çeşitli yarışmalar ile devam etti. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle yapıldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma programını gerçekleştirdik. Şiirler okundu , İstiklal Marşını güzel okuma yarışması birincisi öğrencimiz Melisa Nur GÖÇER tarafından İstiklal Marşının on kıtası okundu. Programımıza öğretmenlerimiz, veliler ve öğrencilerimiz katıldı.

Mrt

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Bina tahliye tatbikatında, öğrencilerimiz 1.50 dakikada öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı.

Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Çizimi yapan okulumuz sürekli işçisi Murat Kererkli'ye teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Hitit Üniversitesi MYO Öğretim Görevlisi Dr. Özlem BAL Anasınıfı Öğrencilerimizle söyleşi yaptı. Dr. Özlem BAL hocamıza yaptığı etkinlikten dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Eğitimi 3/A Sınıf Öğretmenimiz Ali KARSLI vermiştir.

Ara

Okul Öncesi Öğretmenimiz Derya DEMİRLENDİ ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu etkinlik için teşekkür ederiz.

Ara

10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında program düzenledik.

Ara

Dünya Özel Gereksinimli bireyler (Engelliler) Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında  özel gereksinimli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek için 3 Aralık uluslararası bir farkındalık günü olarak kabul etmiştir. Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi beden eğitimi öğretmeni Fırat ARSLAN ve bir grup ögrencileri  farkındalık günü vesilesiyle okulumuz özel eğitim sınıflarında eğitim alan öğrencilerle spor dolu eğlenceli bir gün yaşattılar. En büyük engel zihinlerde ve kalplerde olduğunu, özel gereksinimli  bireylerin birer kahraman olduğunu, topluma tam ve eşit katılımı için hepimizin önyargılarımızla mücadele etmemiz gerektigini vurguluyoruz. Her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, bu kardeşlerimizin aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür geçirmelerini  temenni ediyoruz.

Ara

Birleşmiş Milletler 3 Aralık tarihini özel gereksinimli bireylerin toplumla bütünleştirilmesi ve insan haklarının tam sağlanması amacıyla 1992 yılında aldığı kararla 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda okulumuz öğrencilerimizle kutlama programı yaptık.

Kas

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında Türk milletinin bağımsızlığı yolunda attığı en büyük adım olan cumhuriyetimizin 100. yaşını büyük bir coşkuyla kutladık.

Bugün Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin en mutlu günlerinden olan 29 Ekim. Bağımsızlığımızın , milli egemenliğimizin ve hür irademizin Meclis’e taşındığı bir ve birlik olarak, eşitlik ve kardeşlik duygusuyla kenetlendiğimiz gün bugün.

Sevgili öğrenciler Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdani hür, irfanı hür, bireyler olmamızı ister burada okumaktan, çalışmaktan, üretmekten, asla vazgeçmeyin, üşenmeyin, yılmayın.

Cumhuriyet uğrunda vatan yolunda ebediyete intikal etmiş başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ederiz.

Ekm

Okul Aile Birliği toplantımız 25 Ekim 2023 tarihinde yapıldı.

Ekm

Okul Müdürümüz Aydın Altıntaş tarafından şiddetin önlenmesine yönelik öğrencilerimize eğitim verilmiştir.

Eyl

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMASINDA EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ.