ÇORUM / SUNGURLU - Cumhuriyet İlkokulu

Eyl

Okulumuzda yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Deneyimli öğretmenlerimiz ve idaremizin gözetiminde öğrencilerimiz yeni sınıflarında 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk derslerine girdiler.

May

Her yıl 23 Nisan geldiğinde kutladığımız "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" milli bayramlarımızdan biridir. Özünde Atatürk'ün milli egemenlik ilkesi yatmakta millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu ifade etmektedir.

Atatürk 23 Nisan 1920'de açılan Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününün 23 Nisan 1924'te bayram olarak kutlanmasına karar vermiş bu tarihten 5 yıl sonra yani 1929 yılına gelindiğinde bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.

Büyük Önder Atatürk'ün çocuklarına armağan ettiği bu bayram insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağlarının gelişmesine katkı sağlaması özelliğiyle dünyada eşi ve benzeri olmayan bir bayramdır.

Bu önemli günde törenimize katılarak herkese teşekkür ederiz.